top of page

PROGRAM ENOGASTRONOMICKÉ ZÁŽITKY VE FRIULI S LUPEM

1. -  5. 9. 2021

 

 

1.den, středa 1. září

06:15        odjezd z Hlavního nádraží v Praze

16:00        návštěva malebného městečka VENZONE, starobylá obec na severu Friuli, považováné za jedno z nejkrásnějších v Itálii

18:00        ubytování v hotelu

20:00        večeře v restauraci Al Campanile v městečku Cividale, pár kroků od hotelu. Tipická místní jídla e místní stolní vína – nocleh v hotelu

 

2.den, čtvrtek 2.září

snídaně v hotelu

09:00        odjezd z hotelu

09:30        prohlídka a ochutnávka vín ve vinařství DARIO COOS

12:00        návštěva malé rodinné výrobny šunky IL CAMARIN v městečku San Daniele, známém právě kvůli šunce „prosciutto crudo“

12:45        oběd přímo v prostorách výrobny

15:00        návštěva opatství ROSAZZO s degustací vína

17:30        procházka z centru města Gorizia na hrad nad městem, sleduje návštěva hradu

19:30        večeře v restauraci DA GIANNI ve městě Gorizia. Speciality friulské kuchyně a místní pivo – nocleh v hotelu

 

3.den, pátek 3.září

snídaně v hotelu

07:45        odjezd z hotelu

10:00        návštěva legendárních jeskyní v Postojně ve Slovinsku

12:00        oběd v restauraci nedaleko jeskyní, typická slovinská jídla

14:00        prohlídka a ochutnávka vín ve vinařství KOCJANČIČ v městečku San Dorligo blízko Terstu

16:30        návštěva krásného města Terstu a jeho neuvěřitelného náměstí s výhledem na moře

20:00        prohlídka vinařství KOMIC ve vesnici Gardiscutta, následuje speciální večeře (Lupo upeče pravou italskou pizzu v peci na dřevo) s ochutnávkou vín z produkce vinařství – nocleh v hotelu

 

4.den, sobota 4.září

snídaně v hotelu

09:00        odjezd z hotelu

09:30        prohlídka a ochutnávka vín ve vinařství VIGNE DEL MALINA, které má sídlo ve vesnici ORZANO

12:30        prohlídka výrobny sýrů ZOFF v městečku Cormons, a pak oběd s ochutnávkou těchto produktů v kombinaci s místními víny

15:00        volný čas v Cividale

19:00        prohlídka a ochutnávka vín a místních jídel ve vinařství TURUS ve vesnici Mossa. Vinař Simone nám všechno ukáže a pak pro nás uvaří výbornou večeři – nocleh v hotelu

 

5.den, neděle 5.září

snídaně v hotelu

09:00        odjezd z hotelu

návrat do ČR

 

Cena: 16.500,- Kč za osobu v DBL, příplatek za SGL 2.500,- Kč.

 

V ceně zájezdu je zahrnuté všechno, co je uvedené v programu.

Průvodcem je Lupo, Ital z Trentina mluvící (podle nálady) česky.

Cestovat budeme autobudem Granturismo s veškerým pohodlím a WC na palubě.

Hotel se nachází v krásném městečku Cividale del Friuli, 20 km od Udine. Je moc pěkný, v centru městečka a nabízí bohatou snídani.

Všechna místa, kde budeme na ochutnávkách, obědech a večeřích, patří kamarádům, takže je zajištěna i přátelská atmosféra J

Množství vína a jídel budou všude a vždy více než dostačující.

Kontaktujte nás na spipraha@gmail.com případně na tuttoitalianopraha@gmail.com jakýmikoli otázkami!

 

Zájezd se uskuteční s minimálním počtem 25 osob.

Friuli.jpg
bottom of page